dinsdag 11 juni 2013

Week 23 : Hartkamer

Ik sla even een groot aantal kamer over want wie zegt dat ik van A naar B moet werken, netjes alle kamers van begin tot eind afwerken. 
O uhhm oei dat was ik zelf, nou bij deze breek ik met mijn eigen regeltjes. De tussenliggende kamers staan in de stijgers, zijn gestut en van een naamplaatje voorzien maar de bouwwerkzaamheden zijn nog niet volledig hervat.


Hoe ziet mijn hartkamer eruit? Nou niet zo moeilijk, ik ben er zelfs geweest, heb er gedanst en ook al waren het bedoeïenen in plaats van hippies welkom was iedereen.  Misschien is de vuurplaats in mijn kasteel iets groter maar verder is het deze plek.


De houtjes die in het vuur worden gegooid verspreiden elke keer weer een nieuwe geur. Van de zoete vanille naar zachte jasmijn, van de frisse lelie naar de zware patchouli, niets is storend of overheersend. 

Mooie zinnen maar ze roepen vooral een enorme weerstand bij me op.
Je moet je vooral heel welkom voelen” 
Hoezo ik MOET me vooral heel welkom voelen. Dat ene woordje, moet, maakt al direct dat ik me niet welkom voel, het voelt meer als een verplichting. Alles in mij gaat dan steigeren en dwarsliggen.

Net zo als bij
Als ik me kwetsbaar voel dan.....”
In mijn beleving is er iets mis als ik me kwetsbaar voel. Natuurlijk ik ben kwetsbaar of kan het in ieder geval zijn maar als ik me ook echt kwetsbaar voel dan is het maar zelden mijn eigen keuze. Dan gaan mijn verdedigingswerken omhoog en verzet ik me.

Als ik kwetsbaar ben dan stel ik me open, laat ik anderen dichtbij komen. De muren worden beetje bij beetje geslecht. Elke gast mag er zijn. Tranen van uitbundig lachen of huilen mogen stromenZachte kussens rond een uitnodigend vuur
hippies die oprecht luisteren
het samen zijn is o zo puur
niemand die probeert iets te verduisteren

Hippies die oprecht luisteren
geen enkele veroordeling
niemand die probeert iets te verduisteren
de aandacht is als een zachte streling

Geen enkele veroordeling
muziek, geuren en kleuren die je omarmen
de aandacht is als een zachte streling
om zo het hele kasteel te verwarmen

Muziek, geuren en kleuren die je omarmen
tranen van geluk, woeden of pijn
om zo het hele kasteel te verwarmen
een plek waar alles zomaar mag zijn


Tranen van geluk, woede of pijn
het is het centrum van je huis
een plek waar alles zomaar mag zijn
Lieverd welkom thuis

1 opmerking: