dinsdag 11 juni 2013

Week 10 : De kamer van Geluk


Hmm nooit gedacht dat ik het zo moeilijk zou vinden zijn om over mijn kamer van geluk te fantaseren. Een lege kamer, natuurlijk maar waar ligt bevind die zich in mijn luchtkasteel?  Hoe ziet mijn luchtkasteel er eigenlijk uit? Tot nu toe zijn het alleen nog maar de losse kamers waar ik over heb gefantaseerd.  Het eerste wat nu bij me opkomt als ik aan mijn luchtkasteel denk is een hele grote oude boom. Elke kamer bevind zich op zijn eigen tak en in de stam bevinden zich onder andere de keuken en de salon. 
De kamer van geluk is een geheel zelfstandige ruimte die tussen alle takken heen beweegt. Er zijn geen gangen die er naar toe leiden, er liggen geen kamers direct naast en ook ramen of deuren zijn afwezig.  
Toch kun je de kamer van geluk vanuit elke willekeurige kamer binnen  gaan. Zelfs vanuit de traanzaal want in het diepste verdriet zit ook een weg naar geluk verborgen.

De kamer heeft dus geen vaste plek maar ook geen vaste afmeting. Het zal geheel afhankelijk zijn vanuit welke kamer je binnen komt of het voelt als een grote open ruimte of een knusse cocon.

Dat is de kamer maar ik heb net zoveel moeite gehad met “Wat is geluk?”
Waar wordt ik nou  gelukkig van? Bij de schrijfopdracht de 50-lijst kwam ik maar tot amper 30 dingen, Kleurpotloden, de eerste krokussen, mooie stoffen, mooie theekopjes, de eerste sneeuwvlokken, de eerste pioenrozen van het jaar, Lente bloesem,  Herfst bladeren …., maar zelfs dat kostte nog al wat moeite. 


Tot dat ik op een dag de volgende mooie zinnen van ondere andere Deepak Chopra en Dwayne Dyer las.
“Be happy for no reason, like a child. If you are happy for a reason, you’re in trouble because that reason can be taken from you”
“Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg”
“Geluk is iets waar je van te voren toe besluit”  

Toen viel het kwartje. Oja natuurlijk, geluk is niet afhankelijk van iets, want van hetzelfde iets kan ik ook heel chagrijnig worden. Of ik kan er ongemerkt aan voorbij gaan. 

Geluk zit in mij, ik kies er zelf voor om gelukkig te zijn en niets of niemand kan daar iets aan veranderen tenzij ik  dat toe laat en waarom zou ik dat in vredesnaam doen.

Geluk
mijn keuze
elke dag opnieuw
los van die anderen.
Zelfs door de tranen heen
schijnt altijd toch weer de zon
en al het moois wordt weer zichtbaar.
Mijn innerlijke kracht is een bron van licht
Ik spreid mijn vleugels en laat mijn kleuren zien.
Dansend ontstaat de weg onder mijn voeten, kom dans mee!


Dus om Lenette van Dongen te citeren
“Ik heb een hele goede bui en die ga ik helemaal zelf opmaken”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten